GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00171

LIMITÁLT SZÖGŰ DUÁL-ENERGIÁS TOMOGRÁFIÁS KÉPALKOTÁSON ALAPULÓ DIGITÁLIS RÖNTGENRENDSZER KIFEJLESZTÉSE

Röntgen portfóliónk bővítése és szolgáltatás-parkunk továbbfejlesztése érdekében pályázatot nyújtottunk be a GINOP_PLUSZ- 2.1.1-21-2022-00171 azonosító számmal, „Limitáltszögű duál-energiás tomográfiás képalkotáson alapuló digitális röntgenrendszer kifejlesztése” megnevezésű projekttel, melynek keretében vállalkozásunk 312 541 745 Ft szerződött összegű vissza nem térítendő támogatásra lett jogosult az Európai Unió társfinanszírozásával. A támogatás intenzitása: 68,62%. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A Pascal Team Kft jelen kutatás-fejlesztési projektjének keretében egy olyan új, olcsó, orvos-diagnosztikai vizsgálatokra alkalmas, automata röntgenrendszer kerül kifejlesztésre, amely a megvalósított limitált-szögű duál-energiás tomográfiás képalkotási módszernek, és a szórt-sugár rács szoftveres kiváltásának köszönhetően a jelenlegi technológiáknál lényegesen alacsonyabb sugárdózis mellett képes kiváló diagnosztikai értékű, nagybontású digitális síkfelvételek és rétegfelvételek készítésére, valamint kvázi-3D digitális képrekonstrukció előállítására - esetenként kiváltva a költséges és jelentősen magasabb sugárterhelésű CT vagy egyéb vizsgálatokat. Ráadásul mindezt jóval alacsonyabb előállítási és üzemeltetési költségek mellett, mint egy hagyományos CT készülék. Természetesen a kifejlesztett rendszer emellett alkalmas lesz minden, az eddigi hagyományos röntgen-eljárásokkal elvégezhető vizsgálatra is (mint például 2D-s koponya, mellkas, gerinc, végtag stb. röntgenfelvételek készítésére fekvő, álló vagy ülő páciensekről).

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.01.31.

A szerződött támogatás összege: 312.541.745 Ft

További információ kérhető:

* Szalai György - ügyvezető

* mobil: +36-30-9644716

* e-mail: gyorgy.szalai@pascalteam.hu

Hírek, aktualitások

ECR 2019

ECR logo Az ECR2019 (Európai Radiológus Kongresszus és Szakkiállítás), a legnagyobb európai radiológiai találkozó keretében a Pascal Team Kft is bemutatta komplett digitális röntgenportfólióját.

Tovább ....

Pályázatok

PályázatokA Pascal Team Kft. mára már több európai uniós forrásból finanszírozott pályázatot nyert el mind a 2007-2013-as, mind pedig a 2014-2020 programozási időszakban.

Tovább ....

Névadónkról

Blaise Pascal

Blaise PascalBlaise Pascal korának egyik kiemelkedő és igen sokrétű tudósa 1623-ban született a Francia országi Clermont-Ferrant-ban. Meghatározó eredményeket ért el a matematika, a fizika, a filozófia, a teológia és az irodalom területén is ....

Tovább ....