Tudástár

A TUDÁSTÁR rovatunkkal hasznos információkat kívánunk nyújtani úgy a műszaki, mint az orvos-szakmai érdeklődőknek. Egyrészt igyekszünk röviden összefoglalni a röntgenberendezések főbb egységeinek felépítésével és működésével kapcsolatos alapfogalmakat (röntgencső, kollimátor, generátor stb), másrészt próbálunk segíteni eligazodni a röntgenrendszerek gyorsan fejlődő világában felbukkanó néhány fontosabb fogalom, módszer illetve készülék ismertetésével (DR detektor, PACS, DICOM stb).

Feltöltés alatt, kérjük térjen vissza később erre az oldalra! Köszönjük a megértését!

Hírek, aktualitások

ECR 2019

ECR logo Az ECR2019 (Európai Radiológus Kongresszus és Szakkiállítás), a legnagyobb európai radiológiai találkozó keretében a Pascal Team Kft is bemutatta komplett digitális röntgenportfólióját.

Tovább ....

Pályázatok

PályázatokA Pascal Team Kft. mára már több európai uniós forrásból finanszírozott pályázatot nyert el mind a 2007-2013-as, mind pedig a 2014-2020 programozási időszakban.

Tovább ....

Névadónkról

Blaise Pascal

Blaise PascalBlaise Pascal korának egyik kiemelkedő és igen sokrétű tudósa 1623-ban született a Francia országi Clermont-Ferrant-ban. Meghatározó eredményeket ért el a matematika, a fizika, a filozófia, a teológia és az irodalom területén is ....

Tovább ....